Tretmani tela

Telo je dom našeg života i zdravlja i zato zaslužuje svakodnevnu brigu i negu. Nezavisno od proporcija i građe, lepo telo je telo bez toksina i grča, telo koje uživa u svojoj posebnosti i relaksiranosti, telo čiji su pokreti skladni. Svakom telu potrebno je opuštanje. Koža, tkivo i mišići svakodnevno trpe udare vremena, zagađenja i stresa, i treba im pomoći da se toga oslobode.

Masaža

Masaža je jedan od najboljih i najstarijih metoda opuštanja i isceljenja tela. Suština masaže je dodir, prvo čulo preko kojeg, po rođenju, upoznajemo svet. Dodir znači vezu, sa drugima i sa sobom, dodir doprinosi samopoštovanju. Masaža je i posebna vrsta komunikacije između klijenta i terapeuta. Telo mnogo govori za onog ko zna da sluša.

Različite masažne tehnike deluju na različitim nivoima, ali im je zajednički cilj zdravo telo i dobar protok energije. Masaža uklanja napetost i blagotvorno utiče na rad organa i mišićni tonus.
Terra Esthetica  svoju ponudu zasniva na relax, terapeutskoj  i anticelulit masaži, a njihove varijante zavise od preparata koji se pri masaži koriste a koji obezbeđuju lekoviti efekat i hedonistički osećaj.

Relax masaža tela – opuštajuća masaža, doprinosi prevenciji stresa, boljoj cirkulaciji i uravnoteženju metabolizma, relaksira, tonira, pozitivno deluje na funkcionisanje celog organizma.

Terapeutska parcijalna masaža – masaža usmerena na isceljenje bola, povećanje fleksibilnosti mišića i zalečenje povreda, koristi se kao sastavni deo terapije ili kao način održavanja forme.

Sportska masaža – masaža kojoj je cilj oporavak tela nakon vežbanja. Obezbeđuje bolju prokrvljenost tkiva, smanjuje napetost, isteže mišiće, oslobađa ih otpadnih materija, oslobađa bolova prouzrokovanoih sportskim povredama.

Šijacu masaža je drevna japanska tehnika masaže, u bukvalnom prevodu znači pritisak prstom. Klijent je komotno obučen, terapeut radi preko tkanine, bez upotrebe ulja. Zasniva se na akupresurnoj stimulaciji 14 meridijana koji nose životnu energiju. Ova terapija opušta nervni sistem,  stimuliše krvotok, disajne organe i blagotvorno deluje na celokupni organizam. Takođe, deluje i na digestivni i reproduktivni sistem, otklanja posledice stresa, smanjuje bol.

Masaza -Terra Esthetica

LUX masaže:

“Energy choco balance ” – masaža čokoladom/kakao buterom u kombinaciji sa hladnim pahuljama shea butera.  opušta i neguje, deluje antioksidativno,  koža je ponovo baršunasta
„Oriental balance“ – lagana i mirisna uljna masaža sa pojačanim aromaterapijskim i meditativnim efektom, revitalizuje i otklanja umor, i preko posebnog Thalgo Chi balsama usklađuje energiju

Masaža svećom – holistička relaks masaža sa aromaterapijskim efektom. Radi se toplim voskom sveće koji se u dodiru sa telom pretvara u ulje. Oslobađa od stresa i umora.

Gold sublime masaža – antistres kombinacija regenerativnog  pilinga i masaže uljanim balsamom sa zlatnim česticama. Meke teksture, diskretni, topli mirisi, ekstrakti kavijara, mirte, ambre …opuštaju i neguju, a koža je regenerisana i glatka.

 

Arktik masaža –  susret dve vrste masaže: toplim uljem i hladnim morskim Thalgo kuglama, koje dočaravaju talase. Osvežava, umiruje, oslobađa tenzije i vraća harmoniju.

Anticelulit program

Celulit je poremećaj vezivnog tkiva pri kojem se u međućelijskom prostoru skupljaju i vezuju toksini, višak vode i masnoće. Koža, u nemogućnosti da se toga oslobodi, spolja dobija izgled pomorandžine kore. Iako se često sreće kod gojaznih osoba, pojava celulita nije nužno vezana za višak kilograma.

Uzroci celulita su različiti, od genetskih predispozicija, loših navika u ishrani, slabe cirkulacije, preko stresa, oslabljene sposobnosti drenaže ogranizma od štetnih materija,  nedovoljnog unosa tečnosti, do hormonskog disbalansa i nedostatka kretanja.
Pre svakog anticelulit tretmana, u našem salonu radi se dijagnoza tipa i stanja savremevnim aparatom Thalgo I Metric.

Anticelulit masaža je najpoznatiji metod za uklanjanje celulita, budući da poboljšava cirkulaciju i drenažu. Specifični masažni pokreti u kombinaciji sa adekvatnim i visokokvalitetnim namenskim preparatima, omogućavaju da se telo oslobodi štetnih materija i da koža vrati elastičnost.

Za lečenje celulita neophodna je serija od 10 tretmana za redom, a najbolji rezultati se postižu ako se takva serija ponovi tri puta. Preporučuje se da se sa tretmanom krene prvih dana nakon menstruacije, kad je količina estrogena najniža. Za održavanje zdravog stanja, savetuje se anticelulit masaža jednom nedeljno.

Thalgo anticelulit program – efikasan i prijatan tretman na bazi algi i kiseonika, sastoji se od AHA pilinga, pakovanja i masaže. Smanjuje masne naslage i celulit, oblikuje figuru, glača kožu i zateže. Preporučuje se minimum 7 tretmana.

Express slimming – efikasan i popularan tretman za mršavljenje na bazi morskih perli koje u sebi sadrže kofein i mentol, i kojima se radi eksfolijacija i masaža. Nakon toga sledi nanošenje aktivnog seruma.  Izvrstan za uklanjanje masnih naslaga, oslobađanje od toksina i smanjivanje celulita. Rezultati su vidljivi brzo, a preporučuje se da preparat odstoji na telu 5-6 sati bez ispiranja.

Program za zatezanje tela – kombinacija Thalgo pakovanja i masaže učvršćuje kožu i čini je glatkom. Preporučuje se 2-5 tretmana nakon svakog anticelulit programa. Prijatno hladi i osvežava.

Janssen anticelulit program

Anticelulit linija preparata Janssen cosmetics je dobitnik nagrade za inovaciju u nezi tela na Sajmu kozmetike u Parizu 2012. godine. Program se sastoji od pilinga, maske za telo i utrljavanja losiona. Perfect Body Pack „CELLULITE” leči i štiti kožu koja pati od celulita. Sadrži inovativnu supstancu koja se sastoji od mikro algi, maka i kofeina. U kombinaciji sa Cellulite Contour Formula preparatom ima izvanredne efekte. Stimuliše metaboilzam i celulit se suzbija vrlo efikasno i brzo.

Cene anticelulit tretmana možete pogledati ovde.

Pozovite nas i osvojite specijalnu ponudu!