Tretmani tela

Telo je dom našeg života i zdravlja i zato zaslužuje svakodnevnu brigu i negu. Nezavisno od proporcija i građe, lepo telo je telo bez toksina i grča, telo koje uživa u svojoj posebnosti i relaksiranosti, telo čiji su pokreti skladni. Svakom telu potrebno je opuštanje. Koža, tkivo i mišići svakodnevno trpe udare vremena, zagađenja i stresa, i treba im pomoći da se toga oslobode.

Masaža

Masaža je jedan od najboljih i najstarijih metoda opuštanja i isceljenja tela. Suština masaže je dodir, prvo čulo preko kojeg, po rođenju, upoznajemo svet. Dodir znači vezu, sa drugima i sa sobom, dodir doprinosi samopoštovanju. Masaža je i posebna vrsta komunikacije između klijenta i terapeuta. Telo mnogo govori za onog ko zna da sluša.

Različite masažne tehnike deluju na različitim nivoima, ali im je zajednički cilj zdravo telo i dobar protok energije. Masaža uklanja napetost i blagotvorno utiče na funkcionisanje svih organa i tonus mišića.
Terra Esthetica  svoju ponudu zasniva na relax, terapeutskoj  i anticelulit masaži, a njihove varijante zavise od preparata koji se pri masaži koriste a koji obezbeđuju lekoviti efekat i hedonistički osećaj.

Relax masaža tela – opuštajuća masaža, doprinosi prevenciji stresa, boljoj cirkulaciji i uravnoteženju metabolizma, relaksira, tonira, pozitivno deluje na funkcionisanje celog organizma.

Terapeutska parcijalna masaža – masaža usmerena na isceljenje bola, povećanje fleksibilnosti mišića i zalečenje povreda, koristi se kao sastavni deo terapije ili kao način održavanja forme.

Masaza -Terra Esthetica

LUX masaže:

  • “Detox balance” – piling tela, limfna drenaža i masaža kremom, za detoksifikaciju i novu energiju
    “Energy balance – Summer snow” – opojni mirisi, baršunasta koža, toplo-hladni efekat, spa i welness osećaj
    „Oriental balance“ – masaža sa pojačanim aromaterapijskim i meditativnim efektom, revitalizuje i otklanja umor
  • Masaža svećom – holistička relaks masaža sa aromaterapijskim efektom. Radi se toplim voskom sveće koji se u dodiru sa telom pretvara u ulje. Oslobađa od stresa i umora.

Švedska masaža – standardna masaža, nešto dubljeg pritiska, poboljšava cirkulaciju i izbacivanje metaboličkih produkata iz tela, stimuliše limfni sistem
Refleksologija stopala – prijatna i efikasna metoda zasnovana na principima akupresurnih tačaka. Stimulacijom tačaka vezanih za sve organe tela poboljšava se stanje čitavog organizma.

Shiatsu – preko akupresurnih tačaka deluje na dubljem nivou, stimuliše protok energije i uravnotežava, sa ciljem povećane sposobnosti samoisceljenja organizma. Tokom masaže klijent je obučen u laku udobnu odeću.

Yumeiho masaža – istočnjačka metoda masaže na podu, koja doprinosi ponovnom uspostavljanju težišta i simetrije tela. Tako se otklanjaju bolovi u vratu i leđima, i sprečavaju defrmiteti koštano zglobnog sistema, ali i brojne druge tegobe, kao što su poremećaji težine, ili cirkulacije, digestivni, ginekološki i respiratorni problemi. Klijent je tokom masaže u udobnoj odeći.

Vrste i cene masaža možete pogledati ovde.

Yumeiho - Terra Esthetica

Anticelulit program

Celulit je poremećaj vezivnog tkiva pri kojem se u međućelijskom prostoru skupljaju i vezuju toksini, višak vode i masnoće. Koža, u nemogućnosti da se toga oslobodi, spolja dobija izgled pomorandžine kore. Iako se često sreće kod gojaznih osoba, pojava celulita nije nužno vezana za višak kilograma.

Uzroci celulita su različiti, od genetskih predispozicija, loših navika u ishrani, slabe cirkulacije, preko stresa, oslabljene sposobnosti drenaže ogranizma od štetnih materija,  nedovoljnog unosa tečnosti, do hormonskog disbalansa i nedostatka kretanja.
Pre svakog anticelulit tretmana, u našem salonu radi se dijagnoza tipa i stanja savremevnim aparatom Thalgo I Metric.
Anticelulit masaža je najpoznatiji metod za uklanjanje celulita, budući da poboljšava cirkulaciju i drenažu. Specifični i nešto intezivniji masažni pokreti u kombinaciji sa adekvatnim namenskim preparatima, omogućavaju da se telo oslobodi štetnih materija i da koža vrati elastičnost.
Za lečenje celulita neophodna je serija od 10 tretmana za redom, a najbolji rezultati se postižu ako se takva serija ponovi tri puta. Preporučuje se da se sa tretmanom krene prvih dana nakon menstruacije, kad je količina estrogena najniža. Za održavanje zdravog stanja, savetuje se anticelulit masaža jednom nedeljno.

Mezoporacija tela – bezbedna, neinvazivna i efikasna estetska metoda koja predstavlja varijantu mezoterapije, ali bez igle. Zasniva se na unošenju bioaktivnih supstanci (kofein, L carnitin, hijaluron, centella, bršljan…) duboko u slojeve kože, što omogućava detoksifikaciju i drenažu, pospešuje razgradnju masnih ćelija, poboljšava cirkulaciju i metabolizam ćelija. Celulit se gubi, a koža postaje glatka i zategnuta. Preporučuje se serija od 4-6 tretmana po zoni (npr prednja strana butina). Razmak između tretmana je oko 7 dana.

Thalgo kiseonički tretman protiv celulita i masnih naslaga– Ovaj efikasan i precizan postupak za preoblikovanje tela ima trostruki efekat: smanjuje celulit, utiče na mršavljenje i zateže kožu. Na lipide takođe deluje na tri načina: sagoreva već uskladištene, smanjuje stvaranje novih, i stimuliše proces lipolize.
Tretman se sastoji od kiseonik maske za telo, dva intezivna seruma, masaž gela i završne kreme. Kombinacija čistog kiseonika, algi, morskog silicijuma, ekstrakta zingibera vidljivo će preoblikovati vaše telo. Preporučuje se serija od 7 do 10 tretmana, 2-3 puta nedeljno.
Namenski Thalgo proizvodi za produženu kućnu negu i suplementi koji pospešuju detoksifikaciju i mršavljenje ovaj treman mogu da učine još bržim i potpunijim.
Cene anticelulit tretmana možete pogledati ovde.

Pozovite nas i osvojite specijalnu ponudu!